lauantai 17. syyskuuta 2016

Maalari maalasi taloa

Phuuh. On kuulkaa maalattu! Voiton puolella ollaan jo, mutta vielä on hommaa useammaksi päiväksi. Toivotaan, että vesisateet pysyvät vielä poissa. Tänä syksynä saadaan sudittua pintaan vain ensimmäinen, ohennettu, kerros ja ensi keväänä sitten otetaan uusi kierros (tai kaksi) ohentamattomalla tavaralla. Tältä täällä näyttää nyt. Keskeneräistä ei saisi arvostella, mutta mitäs tykkäät? 
Maaliksi valikoitui Virtasen Maalitehtaan 4 Öljyn Laatumaali ja toistaiseksi ei ole kyllä mitään pahaa sanottavaa. Kerrassaan mainio maali. Jos jotakuta sattuu kiinnostamaan, niin seinän väri on maalarinvalkoinen eli G497. Nurkkalaudat yms. maalataan sävyllä RAL 7046 ja uusien (tehdasvalmisteisten tusina) ovien sävy on samasta kartasta, mutta vaaleampi RAL 7040. 

Tuo tumma siniharmaa tuli kuvioihin ihan viime metreillä. Alkuperäinen suunnitelma oli käyttää sen tilalla puhdasta valkoista, jolloin ainoastaan ovet olisivat olleet vaaleanharmaat. Tämä vaihtoehto alkoi kuitenkin tuntua liian pliisulta ja niinpä lisättiin hommaan vähän väriä. Nyt kun kokonaisuus alkaa vähitellen hahmottua, tuntuu päätös oikealta. Ikkunoiden smyygilautoja maalatessa olen kylläkin ehtinyt miettiä moneen kertaan, että pitikö tässäkin mennä vaikeimman kautta? On nimittäin kohtuullisen kuumottavaa maalata, kun virheisiin ei juuri ole varaa - valkoinen paljastaa pienetkin lipsahdukset armotta.

Myös katto on edistynyt kivasti. Toinen lape alkaa olla valmis. Se on edelleen pressujen suojassa, joten kuvaa en nyt tähän hätään saanut. Seuraavalla kerralla näytän sitten senkin.

Aurinkoista viikonloppua!


2 kommenttia:

 1. Näyttää tosi kodikkaalle ja siniharmaa tuo kivasti lämpöä ja syvyyttä. Jään innolla odottelemaan sinne kaukaiseen tulevaisuuteen keittiön valmistumista, näytti ja kuulosti suunnitelmat tosi hyville!
  Iloista uutta viikkoa!
  Terveisin S :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Paljon on tapahtunut ja tapahtuu koko ajan lisää (ja se on i-ha-naa), mutta keittiöremppaa odotan silti eniten. Keittiö on vaan niin erityisen tärkeä paikka - joku viisas vissiin joskus sanonut, että kodin sydän ;)

   Poista