keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Talvi tuliLauantaina tehtiin miehen kanssa oikein suursiivous. Etenkin olohuone on muistuttanut koko kesän lähinnä läpikulkuvarastoa. Ikkunoiden kunnostuksen takia huonekalut oli kerätty keskelle lattiaa ja tavarat olivat muutenkin kaikkialla muualla paitsi omilla paikoillaan. Aika hyvin olen tsempannut ja sietänyt epäjärjestystä, mutta nyt riitti. Ja ah, miten helpotti! Olen vähän sellainen tyyppi, että mieli on paremmin tasapainossa, kun kotona on paikat kunnossa. Usein aamulla ensimmäiseksi kierrän lattiat mikrokuituliinan kanssa ja vasta sitten alan kahvinkeittoon :D Jotta en antaisi itsestäni kuitenkaan ihan täyskahjon siivousfriikin kuvaa, niin sanottakoon selitykseksi koirat. Sisällä neljä (plus pentu, joka siirtyy jossain vaiheessa ulos) ja tarhassa pari lisää. On siis selvää, että karvaa riittää ja puhtaan kodin eteen on nähtävä keskivertoa enemmän vaivaa.

Siivoilun jälkeen nappasin olkkarista pari kuvaa. Keväästä saakka kaupan muoveissa odottanut mattokin pääsi oikomaan itseään. Myös eteiseen hankittu tuoli löysi väliaikaisen sijoituspaikan olohuoneesta. Vähän hassulta se tuossa näyttää, mutta toisaalta sopii kivasti maton pariksi. Tuosta äidiltä saadusta pikkupöydästä tykkään kuin hullu puurosta, samoin vanhasta puusohvasta. Muuten huonekaluissa tulee vähitellen tapahtumaan uudistuksia ja osa vanhoista saa osakseen pieniä tai vähän suurempia tuunauksia. Uusien jo hankittujen juttujen kanssa mietin aluksi, että pidän ne pois käytöstä siihen saakka, kun remontti on valmis, mutta tulin toisiin aatoksiin. Ensinnäkin ongelmana on krooninen tilanpuute ja toisekseen elämä on nyt eikä sittenvastajoskuskun.
Tänään tänne tuli talvi. Aamulla oli maa valkoisena ja on yhä edelleen. Olisin toivonut, että lumi tulee vasta muutaman päivän päästä, mutta eipä ole säiden valtias tilauksia ottanut vastaan ennenkään ;) Toisaalta on myös oikein helppo iloita lumen mukanaan tuomasta valosta, aurinkokin nähtiin taas pitkästä aikaa. Alla kaunis talvimaisema olkkarin ikkunasta - ei anneta rakennustelineiden ja lautakasojen haitata, eihän? ;)
Ja lopuksi vielä kuva myös yläkerrasta. Eilen saatiin nimittäin ensimmäinen yläkerran uusista ikkunoista paikoilleen. Ei voi olla kuin tyytyväinen. Myös ulkoapäin mittasuhteet istuvat kokonaisuuteen oikein kauniisti. Ikkunat on teetetty ja ne ovat muuten samanlaiset kuin alakerran isot ikkunat, mutta 25% pienemmät.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti